WOS
Archief

De Westlandse Druif draagt kennis over

Themapark De Westlandse Druif wil niet alleen de druiventeelt in Westland in stand houden, maar ook de kennis over de teelt overdragen. Dit jaar gebeurt dat laatste door het organiseren van een aantal cursussen en workshops.

Op zaterdag 19 februari is de lezing 'Druiventeelt Algemeen', waarin inzicht wordt gegeven in de teelt van tafeldruiven. Er worden handige tips gegeven en er zal onderling besproken worden welke problemen bij de druiventeelt om de hoek komen kijken.

Op zaterdag 12 maart wordt de workshop 'Bemesting en biologische

gewasbescherming' gehouden. Een specialist vertelt wat meststoffen voor een plant doen en welke voeding een plant nodig heeft. De workshop is niet alleen bedoeld voor druiventelers. Iedereen met 'groene vingers' kan er iets van opsteken. Daarnaast wordt inzicht gegeven in de actieve rol die biologische gewasbescherming kan spelen bij het telen van groenten en fruit.

Alle workshops worden gehouden in het paviljoen van Themapark De Westlandse Druif in Monster, beginnen om 09.30 uur en duren tot ongeveer 12.00 uur. Er is geen specifieke kennis van de druiventeelt nodig. De kosten bedragen per workshop € 15,00 (inclusief koffie/thee). U kunt zich opgeven bij de receptie van De Westlandse Druif in Monster. Aanmelden kan ook via telefoonnummer 0174-248787 of info@westlandsedruif.nl