WOS
Archief

CDA vraagt om betere fietsvoorzieningen

De raadsfractie van CDA-Westland wil dat de gemeente meer werk maakt van fietsvoorzieningen in de openbare ruimte. Dit maakt de fractie duidelijk in schriftelijke aan het college van B en W, nadat ze klachten heeft ontvangen van bewoners van een nieuw appartementencomplex in het Wijkpark in Wateringen.

De bewoners geven aan, dat er geen fietsenstalling voor bezoekers. Het gevolg is dat de fietsen rond de ingang gestald worden, waardoor deze in de weg staan voor mensen die het complex willen betreden. Dit leidt volgens de fractie tot irritaties onder de bewoners. Volgens de fractie heeft het Meldpunt Leefomgeving desgevraagd laten weten, dat er geen fietsenstalling komt.

De fractie wil van het college weten of er binnen de gemeente Westland of Nederland algemene regels zijn voor het plaatsen van fietsvoorzieningen voor bezoekers bij bestaande en nieuwe appartementcomplexen. In het specifieke geval van het Wijkpark vraagt de fractie aan het college of daar alsnog een fietsenstalling geplaatst kan worden.