WOS
Archief

Verlenging prijsvraag Zandmotor

De inzendingstermijn van de prijsvraag om een naam te bedenken voor de Zandmotor is verlengd tot en met 4 februari. Dit heeft het projectbureau laten weten. Tot dusver heeft het bureau circa veertig inzendingen ontvangen.

De Zandmotor, die tussen Ter Heijde en Kijkduin voor de Westlandse kust wordt aangelegd, is weliswaar de eerste ter wereld op deze schaal, maar zal niet de enige blijven. Daarom wil het projectbureau, dat is opgericht door de provincie Zuid-Holland en Rijkswaterstaat, een eigen naam hechten aan 'onze' Zandmotor.

De bedenker van de beste naam wint een rondvlucht voor twee personen boven de Zandmotor. Zij vliegen mee in een vliegtuigje dat luchtfoto's maakt. De winnaar of winnares krijgt een ingelijste luchtfoto als aandenken toegestuurd.

Het woord 'zandmotor' geeft uitleg over een nieuwe manier van kustversterking: de energie van wind, golven en tij brengt het zand in beweging om de kust te versterken. Wie suggesties heeft voor een passende naam, kan een e-mail sturen naar zandmotor@kustvisiezuidholland.nl