WOS
Archief

Subthema's Varend Corso bekend

Tijdens een bijeenkomst in Westlandtheater De Naald in Naaldwijk zijn maandagmiddag enkele subthema's van het Varend Corso 2011 bekendgemaakt. Het hoofdthema van de komende editie is 'Theater door het Water'.

Artistiek coördinator Hans Hoogerwerf liet een aantal mogelijke boottitels de revue passeren. Onder het subthema 'Dans in beweging' kunnen Tsjaikovski's 'Zwanenmeer' en 'Lord of the Dance' hun opwachting maken. De deelnemers kunnen, in het blok 'Verhalen op muziek', ook kiezen uit titels als: 'De kracht van Annie', 'Phantom of the Opera' of 'Terugkeer van de Kromme Jongens'.

Uit het deelthema 'Klassiekers door de jaren heen' maken de titels 'Carmen' , 'De Parelvissers' en 'The Wall' grote kans om te worden uitgewerkt op de corsoboten. Bij het subthema ' Straattheater' kan worden gedacht aan 'Cirque du Soleil' en 'Kinderen van 'De Arabier'.

Deelnemers kunnen zich tot 30 april a.s. aanmelden. En onder die deelnemers schuilt alvast een nieuwe naam: die van de Rotterdamse deelgemeente Hoek van Holland. Het Varend Croso 2011 wordt van vrijdag 5 tot en met zondag 7 augustus gehouden.