WOS
Archief

Pleidooi voor behoud 'peuter-school'

De raadsfractie van CDA Westland wil weten of het college van B en W wil meewerken aan, wat zij noemt, een duurzaam tweede leven voor de Wilhelminaschool aan de Van de Kasteelestraat in 's-Gravenzande. Dit gebouw biedt momenteel onderdak aan onder meer kinderopvang Okidoki.

Tot voor kort was de verwachting, dat er een nieuwe locatie voor deze vestiging van Okidoki zou kunnen komen in de Oosterbuurt. Echter, bij de presentatie van de plannen van Arcade voor het nieuwbouwplan Oostzijde werd al snel duidelijk, dat er in dit plan geen ruimte is voor genoemde kinderopvangorganisatie.

Momenteel maakt Okidoki - tijdelijk - gebruik van de voormalige Koningin Wilhelminaschool in het centrum van 's-Gravenzande. Dit geldt ook voor een aantal andere maatschappelijke organisaties, zoals de buurtpreventie.

De CDA-fractie wil onder meer weten, wanneer de huidige vergunning afloopt en of het college bereid is om te onderzoeken hoe de locatie Wilhelminaschool langer beschikbaar kan blijven voor Okidoki en de andere maatschappelijke organisaties.