WOS
Archief

Eerste Oud-Westlandprijs in 2012

Aanvankelijk zou ie afgelopen jaar al voor het eerst zijn toegekend, maar inmiddels is besloten dat de introductie van de Oud-Westlandprijs zal plaatsvinden in 2012. Dit is bekendgemaakt door het Genootschap Oud-Westland, dat deze maand de jury voor deze nieuwe prijs heeft geïnstalleerd.

De prijs, die elke twee jaar zal worden uitgereikt, is bedoeld als blijk van waardering voor personen of organisaties die zich op een bijzondere manier inspannen om de historie van het Westland levend te houden.

Aan de Oud-Westlandprijs zijn een oorkonde en een geldbedrag van 500 euro verbonden. Voordrachten kunnen worden ingediend bij het secretariaat van het Genootschap. Meer informatie, onder meer over de voorwaarden, is te vinden op www.oudwestland.nl.

De inzendingen worden beoordeeld door een jury, die is samengesteld uit deskundigen op het gebied van monumenten, literatuur en de Westlandse geschiedenis in het algemeen. De jury bestaat uit Thomas van Straalen, Ton Immerzeel, Jan Buskes en Jan-Willem van den Beukel.

Categorieen:
WestlandAlgemeen