WOS
Archief

Finalisten Inspiration Awards bekend

De finalisten voor de eerste Westland Inspiration Awards zijn bekend. Bij de bedrijven en organisaties zijn dat Greenco, de combinatie Vestia/Prominent en Dario Fo. De kanshebbers bij de personen zijn Rob Baan, Sander Jan Klerk en Thiemo de Bakker.

De meer dan 15.600 stemmen van de inwoners waren samen met het oordeel van de jury bepalend voor de finalisten die op vrijdag 4 februari in WestlandTheater De Naald op het podium staan. Volgens voorzitter Meiny Prins heeft de jury goed gekeken of de uiteindelijke finalisten inderdaad het Westland in 2010 goed op de kaart hebben gezet. "Want dat is immers de opzet van de prijs", aldus Prins.

In de lijst met finalisten staat slechts één naam die ook in de tussenstand was vermeld en dat is die van acteur Sander Jan Klerk uit Monster. Nieuw zijn tuinbouwondernemer Rob Baan van Koppert Cress en tennisser Thiemo de Bakker, die in 2010 de top 50 van de wereld-tennisranglijst bereikte.

Bij de bedrijven en organisaties gaat de strijd tussen Greenco, bekend van de Tommies-snoeptomaatjes en TomatoWorld; de combinatie van Vestia en Prominent, die nauw samenwerken bij het verwarmen van nieuwbouwwijk Hoogeland in Naaldwijk, en Dario Fo, de culturele motor van het Westland.