WOS
Archief

Westland Verstandig onder vuur

Zowel coalitiegenoten als politieke tegenstanders vielen dinsdagavond in de gemeenteraadsvergadering van Westland breeduit over de fractie Westland Verstandig heen. Tal van fracties waren vol onbegrip over de actie van Westland Verstandig om een alternatief te ontwikkelen voor het centrumplan voor 's-Gravenzande.

Fractievoorzitter Keizer van Gemeentebelang Westland was de eerste spreker die het betreurde dat Westland Verstandig via de lokale media oproept om mee te denken over een alternatief voor het centrumplan van het college van B en W, een plan dat nog de gehele inspraakprocedure moet doorlopen. Nadat hij was bijgevallen door mede-coalitiegenoot CDA, spraken ook VVD, LPF en Progressief Westland hun verbazing uit.

Fractievoorzitter Duijsens van Westland Verstandig herhaalde, dat hij het centrumplan van het college een "sjiek plan" vindt, maar stelde tevens dat zijn fractie toch bezorgd is over de uitvoerbaarheid van het plan en vooral naar de burgers wil luisteren. Dat schoot LPF-raadslid Witkamp in het verkeerde keelgat. "Nee, wij zitten hier dan zeker met oorkappen op", zo reageerde hij fel op Duijsens.