Archief

Kunstgrasvelden Maassluis wachten op netaansluiting

De nieuwe kunstgrasvelden van voetbalclub Excelsior Maassluis en hockeyvereniging Evergreen, die voorzien zijn van lichtmasten, zijn sinds de oplevering in de nazomer van 2010 nog steeds niet op het elektriciteitsnet aangesloten. Dit geeft de raadsfractie van CDA Maassluis aan in schriftelijke vragen aan het college van B en W.

Met de kunstgrasvelden moesten de capaciteitsproblemen van beide verenigingen worden opgelost. Maar door het ontbreken van de veldverlichting kan er 's avonds niet getraind worden. Als noodoplossing heeft Excelsior Maassluis begin oktober een dieselgenerator aangeschaft.

Het CDA wil onder meer van het college weten of het de mening deelt, dat een dergelijke aansluiting een verantwoordelijkheid van de gemeente is en wat de gemaakte afspraken met netbeheerder Stedin zijn. Tevens wil de partij weten wanneer de aanvraag voor aansluiting is ingediend, aangezien de wettelijke termijn 18 weken bedraagt.

Daarnaast vraagt de fractie of het college voor Evergreen een noodoplossing wil financieren en Excelsior Maassluis tegemoet wil komen door de meerkosten van de aangeschafte dieselgenerator in mindering te brengen op de huur van het kunstgrasveld.

Categorieen:
Maassluis Algemeen