WOS
Archief

Poesiat oppermachtig in Maassluis

Thomas Poesiat heeft zondag met overmacht de Ruitenburg halve marathon van Maassluis gewonnen. De 22-jarige 's-Gravenzander deed dit in een nieuw persoonlijk record van 1.06.37. Dat is 26 seconden sneller dan zijn bestaande persoonlijke toptijd, die hij vorig jaar in Naaldwijk op de klok had gebracht.

Poesiat moest tot het 6 kilometerpunt David Hemstede in zijn buurt dulden, maar daarna liep hij steeds verder weg van iedereen. De winnaar van vorig jaar, Rotterdammer Patrick Kwist, werd uiteindelijk 2e, in 1.10.20.

Bij de vrouwen zegevierde Carla Ophorst uit Honselersdijk in 1.26.09. Zij was daarmee een minuut sneller dan Francis Schinkel uit Monster. Deze overwinning had ook consequenties voor de eindstand van het Loopreizencircuit, waarin Schinkel in de tussenstand aan de leiding stond. Het was Ophorst, die een 5-daagse vliegreis naar Istanbul naar zich toetrok.

Ook op de 10 kilometer in Maassluis gingen de overwinningen naar het Westland, ja zelfs allebei naar 's-Gravenzande. Mart Solleveld won de wedstrijd in 33.02 en daarna was Carin van der Ende de snelste bij de vrouwen, in 44.43.