Archief

Remmert Keizer verlaat gemeenteraad

Remmert Keizer van GemeenteBelang Westland zal na het zomerreces zijn functie als fractievoorzitter en raadslid neerleggen. Hij heeft dat woensdagavond in Heenweg, tijdens zijn nieuwjaarstoespraak, bekendgemaakt.

Keizer vindt het na ruim 14 jaar tijd om het stokje door te geven. In 1997 was Remmert de opvolger van zijn grootvader Rem Keizer. Met de benoeming van Keizer jr. in de raad kende de voormalige gemeente Monster een landelijke primeur dat opa en kleinzoon samen in de raad zaten. Inmiddels is Remmert het langst zittende raadslid van de gemeente Westland.

De afgelopen jaren, zeker na de fusie, zijn tropenjaren geweest, zeker qua tijdsbesteding. Om niet over te gaan op de automatische piloot, wil Keizer graag zorgen dat de fractie goed wordt overgedragen aan een nieuwe fractievoorzitter.

Wie hem gaat opvolgen, is nog niet bekend. "Onze fractie kent alleen maar raadsleden die stuk voor stuk hun taken zeer goed verstaan", aldus Keizer. "Er is eigenlijk dus te veel keus", stelde hij. Voor een echt afscheidswoord vond hij het nog te vroeg. "Ik blijf me tot de laatste dag voor de volle 100% inzetten en pas daarna neem ik officieel afscheid."

Categorieen:
Monster Westland Algemeen