WOS
Archief

'Kruising tunnel Maaspoort onveilig'

De raadsfracties van CDA en PvdA in Maassluis maken zich, in schriftelijke vragen aan het college van B en W, duidelijk zorgen over de in hun ogen onveilige situatie voor de tunnel Maaspoort richting de nieuwbouwwijk Het Balkon. Dit doen zij na meerdere klachten te hebben ontvangen van inwoners.

De kruising ligt lager dan de wegen die er naar toe leiden, waardoor fietsers en bromfietsers volgens de fracties niet genoeg zicht hebben op het aankomend autoverkeer. Met name kinderen op de fiets en mensen op een scootmobiel die lager zitten, hebben last van het hekwerk en de geparkeerde auto's, waardoor het zicht op het naderende verkeer beperkt is. Andersom kunnen automobilisten de fietsers vaak niet op tijd zien.

Als mogelijke oplossing geven de fracties aan om de fietsers en bromfietsers te scheiden van het autoverkeer. Dit kan volgens hen bereikt worden door genoemde weggebruikers ruim voor de kruising te laten oversteken. Tevens stellen de partijen voor om de Maaspoort als uitrit uit te voeren, met vóór de kruising een drempel. CDA en PvdA menen dat de auto's hierdoor vaart minderen en zo meer tijd hebben om overstekende fietsers op te merken.

Categorieen:
MaassluisAlgemeen