WOS
Archief

Zorgen over nieuwe woongrens

Progressief Westland is bezorgd over de gevolgen van de nieuwe inkomensgrens die door de Europese Commissie is vastgesteld voor het toekennen van een sociale huurwoning. Per 1 januari van dit jaar moeten woningcorporaties 90 procent van de woningen met een huur tot 652,52 euro per maand toewijzen aan huishoudens met een jaarinkomen van maximaal 33.614 euro.

De partij wil van het college van B en W weten hoe groot de groep Westlanders is die meer dan 33.614 euro verdient en welke gevolgen de regel heeft voor de Westlandse woningmarkt. Progressief Westland wijst erop dat de koepelorganisatie van woningcorporaties Aedes en de Woonbond (de organisatie van huurders) bang zijn dat mensen met een inkomen net boven die grens in de problemen komen. Ze zouden te weinig verdienen voor een koophuis of een huurhuis in de vrije sector.

Progressief Westland wil van het college weten of het bereid is in overleg te treden met de corporaties over de invoering van de regel en het oplossen van de mogelijke knelpunten.

Categorieen:
WestlandAlgemeen