WOS
Archief

Parels van Mondriaan voor Westlanders

Het Mondriaancollege reikt ieder jaar de zogenaamde 'parels' uit aan leerlingen die zich hebben onderscheiden. Vier Westlanders kregen donderdagmiddag tijdens de drukbezochte nieuwjaarsreceptie de 'parel' uit handen van bestuursvoorzitter Jos Leenhouts.

Marco Bentvelsen overtroefde als vierdejaars student Mechatronica in een bedrijfsproject hbo-studenten met de bouw van een machine. Tom Wesstein en Danny de Vries wisten als derdejaars Mechatronica-studenten tijdens Euroskils in Lissabon een gouden medaille te winnen.

De vierde winnaar was Dick Voogd die heeft deelgenomen aan een project 'beter lezen en schrijven' in het kader van het terugbrengen van laaggeletterdheid. Een jaar geleden kon Voogd nauwelijks lezen en schrijven en kan nu zelfs al berichten maken voor kranten en tijdschriften. Binnenkort wordt hij 'ambassadeur' van de organisatie Lezen en Schrijven. Hij probeert andere mensen die laaggeletterd zijn aan te sporen zich te melden bij Mondriaan om ook te leren lezen en schrijven.

Categorieen:
Algemeen