WOS
Archief

GemeenteBelang in de bres voor Wollepop

De fractie van GemeenteBelang Westland is in de bres gesprongen voor Wollepop. De partij vindt het niet terecht dat de gemeente geen vergunning geeft voor het bevrijdingsfeest op 5 mei op het Wilhelminaplein in Naaldwijk.

Het festival, waarop bands uit de regio optreden, werd in 2010 voor het eerst gehouden. De vergunning voor 2011 is geweigerd, omdat er te veel evenementen in de gemeente zijn. Daarbij speelt ook dat 5 mei dit jaar geen officiele feestdag is.

GemeenteBelang wijst erop dat er rond die datum overal in het land festivals worden gehouden, waarmee wordt gewezen op het belang van vrijheid en de manier waarop die is verkregen. Daarom verdient Wollepop een bijzondere behandeling, ook al is de gemeentelijke evenementenkalender overvol.

Benadrukt wordt dat burgemeester Van der Tak in de discussie rond de eventuele uitbreiding van Waterpop er zelf op heeft gewezen dat er in andere weekenden nog ruimte is voor uitbreiding van evenementen. Het college wordt gevraagd waarom er vorig jaar wel een vergunning werd gegeven en dit keer niet en of er nog beroep mogelijk is tegen de weigering.