Archief

Supersnelrecht voor 15-jarige Westlander

Een 15-jarige jongen uit het Westland behoort tot de 11 verdachten uit de regio Haaglanden, die maandag voor de zogeheten supersnelrechter moeten verschijnen wegens geweld tegen politie of brandweer tijdens de jaarwisseling. De jonge Westlander wordt ervan verdacht dat hij op zes meter afstand van twee agenten gericht met vuurwerk naar hen heeft geschoten.

Het Openbaar Ministerie in Den Haag heeft in totaal 8 meerderjarige verdachten en 3 minderjarige verdachten op de rol gezet voor deze bijzondere zitting. Het OM tolereert het niet dat er geweld wordt gebruikt tegen mensen met een publieke functie, zoals agenten, brandweermannen en ambulancemedewerkers.

Met lik-op-stukbeleid wil het OM het wangedrag tijdens de jaarwisseling hard aanpakken. Daarom zal de officier van justitie bij geweld tegen hulpverleners de strafeis met 200% verhogen. Daarnaast zal de officier aan de rechter vragen om de verdachte als bijzondere voorwaarde huisarrest op te leggen voor de komende jaarwisseling.

Verdachten die maandag door de rechter worden veroordeeld, moeten direct hun opgelegde gevangenisstraf uitzitten. Ook opgelegde taakstraffen moeten direct na de jaarwisseling worden uitgevoerd.

Categorieen:
Westland Algemeen