WOS
Archief

Ruim uur durende stroomstoring in Honselersdijk

Een aanzienlijk deel van de kern Honselersdijk heeft zondagavond gedurende meer dan een uur zonder stroom gezeten. Deze storing begon omstreeks 21.45 uur in de Burgemeestersbuurt en de Vogelbuurt. Ook de straatverlichting viel uit. Tegen 23.00 uur ging overal het licht weer aan.

Rond 22.30 uur leek de stroomstoring zich nog uit te breiden. Heel frappant was, dat in diverse woningen wel gewoon stroom was, terwijl de rest van de straat in het donker zat en op kaarsen was aangewezen. Monteurs van Westland Infra reden van het ene trafohuisje naar het andere om de bron van de storing te vinden.

De politie heeft extra manschappen naar Honselersdijk gedirigeerd, omdat er meldingen waren van verdachte omstandigheden. Maar die zijn er vanzelfsprekend al snel, als de buurt in het donker zit.

De stroomstoring had ook een uitloper naar de Naaldwijkse kant van de Burgemeester Elsenweg, want ook bij het Dreespark was in de eerder genoemde periode alle straatverlichting uitgevallen. Daar floepten de lampen net iets eerder aan dan in Honselersdijk.