Mike Barsaiyan wint Nieuwjaarsloop

De 35e Nieuwjaarsloop in Hoek van Holland is gewonnen door Mike Barsaiyan (Olympus '70). De 23-jarige 's-Gravenzander maakte deel uit van een kopgroep van drie hardlopers die tot in de laatste 100 meter van deze wedstrijd over 10 kilometer aan elkaar gewaagd waren.

Barsaiyan was in de eindsprint net iets sterker dan zijn plaatsgenoot Mart Solleveld en finishte in 33.24. Erwin Sparreboom uit Hoek van Holland pakte vlak achter dit duo de derde plaats. Bij de vrouwen ging de overwinning naar Judith Poot uit Maassluis. Zij kwam na 45.10 over de streep en werd op 28 seconden gevolgd door José Stolze uit De Lier.

De wedstrijd over 5 kilometer werd gewonnen door Monsternaar Bart Huisman in 19.03. Op slechts 9 seconden achter hem zegevierde Ingrid le Comte uit 's-Gravenzande bij de vrouwen.

De Nieuwjaarsloop van Hoek van Holland, georganiseerd door voetbalvereniging HVC '10 en atletiekvereniging Olympus '70 ondervond concurrentie van de finalewedstrijd in de crosscompetitie bij AV Waterweg in Maassluis. Daardoor bleef de teller nu bij 265 deelnemers steken, 30 minder dan in 2010.