Archief

Vernielingen en vechtpartijen bij jaarwisseling

Op meerdere plaatsen zijn de hulpdiensten in de regio gehinderd bij het uitvoeren van hun taken tijdens de jaarwisseling. Ook zijn er op diverse lokaties vernielingen gepleegd. In Maasdijk werden de lantaarnpalen aan de Nassaustraat vernield. Ook was er een grote brand op de Nassaustraat. Rond 1.00 uur werd een 15-jarige Maasdijker aangehouden door agenten, omdat hij zwaar vuurwerk op de politie afschoot.

De brandweer heeft verder een brand geblust op de Hoenderparklaan in Kwintsheul. Een 40-jarige man uit Kwintsheul wilde niet dat 'zijn' vuur geblust werd en belemmerde de brandweer bij de bluswerkzaamheden. Hierdoor voelde de brandweerman zich bedreigd. De politie hield de Heulenaar aan en bracht hem over naar het politiebureau. Op de Hooghe Beer hield de politie twee verdachten aan, omdat zij het bevel van de politie niet opvolgden. Het ging om een 20-jarige jongen uit Kwintsheul en een 21-jarige jongen uit Honselersdijk.

In de Anjerstraat in Poeldijk belemmerde een jongen de brandweer bij het blussen van het vuur. Toen hij werd aangehouden, keerde de groep zich tegen de politie. De jongeren gooiden flessen naar de politie en begonnen te schelden.

Aan de Hunselaer in Honselersdijk hield de politie vijf jongeren (16, 17, 18 en 20 jaar oud) aan wegens baldadigheid en het afsteken van illegaal vuurwerk. Een van de verdachten had elf nitraatbommen in zijn bezit.

Agenten hielden een 16-jarige jongen uit Honselersdijk aan op de Dijkstraat, eveneens in Honselersdijk wegens openbare dronkenschap, baldadigheid en belediging.

Toen de politie ter plaatse kwam na een melding over een vechtpartij in Den Hoorn aan de Keizerin, was het slachtoffer, 45-jarige man uit Den Hoorn, al onderweg naar het ziekenhuis. Hij was met een glas geraakt in zijn gezicht. Een ander slachtoffer, een 32-jarige man uit Delft, had een snee in zijn wenkbrauw. De aanleiding voor de vechtpartij was een ruzie die al sinds Kerst duurde.