WOS
Archief

LPF haalt uit naar Flora Holland

Met het vertrek van het laatste Westlandse directielid bij Flora Holland is de weg vrij voor de directie om in te zetten op een nieuwe koers; niet meer het belang van de coƶperatie telt, maar alleen het (financiƫle) eigen belang van de directie. Dat stelt Dave van der Meer, de nieuwe fractievoorzitter van LPF-Westland in zijn eerste nieuwjaarsboodschap.

"Op zich is het niet gebruikelijk dat een partij als de onze zich mengt in 'interne' aangelegenheden", aldus Van der Meer, "maar in dit geval gaat het om het Westlands belang en wij zijn actief om dit belang te dienen".

Al snel na de fusie bleek volgens hem dat de lijn van Flora Holland steeds killer en zakelijker werd. Er zouden dertig medewerkers van de sociale werkvoorziening zo op straat zijn gezet. Sommigen van hen waren al 30 jaar binnen de veiling actief en vervulden daar, aldus Van der Meer, met ziel en zaligheid hun werkzaamheden.

Er zijn volgens LPF-Westland geluiden over grote investeerders die de leden willen uitkopen en de veiling commercieel op de markt willen zetten met alle gevolgen van dien. Aangezien Flora Holland binnen Westland de grootste werkgever en de grootste economische motor is, maakt de LPF zich hierover grote zorgen.

Categorieen:
WestlandAlgemeen