Archief

Even onrustig door vreugdevuren

In Monster en Ter Heijde was het tijdens de jaarwisseling op enkele plaatsen even onrustig bij branden op straat. Er waren daar, naast veel gezelligheidsvuurtjes in tonnen en korven zoals op meer plekken in Westland, ook wat illegale vreugdevuren.

Ook in Wateringen en Poeldijk was het hierom wat onrustig. Toch hoefde de Mobiele Eenheid niet in te grijpen. "Door het optreden van de politie is het beheersbaar gebleven en is erger voorkomen", aldus politie Haaglanden.

In vergelijking met vorig jaar waren de overige incidenten in Westland dit jaar beter in de hand te houden. De incidenten varieerden van baldadigheid en vernieling tot ontoelaatbaar gedrag richting mensen van politie, brandweer en opruimploeg.

Rond 21.00 uur verwijderden jongeren schuttingplanken in een steeg achter de Kortenaerstraat in Ter Heijde. Een lid van het buurtpreventieteam waarschuwde de politie. Agenten zagen direct drie jongeren met planken sjouwen. De jongens (15, 16 en 17 jaar oud) werden in hun kraag gevat en overgebracht naar het politiebureau.

Bij het vreugdevuur aan de Van Speykstraat in Ter Heijde kregen agenten bierflesjes en vuurwerk op zich af. In overleg met de brandweer is besloten om het vuur te doven. In de Monsterse Burgemeester Kampschoërstraat sneuvelde een ruit van een school. Daarvoor hield de politie één verdachte aan.