WOS
Archief

30 arrestaties jaarwisseling regio

De politie heeft bij de jaarwisseling in Westland en Midden-Delfland ruim dertig personen aangehouden voor uiteenlopende feiten. Er was, naast illegale vuren, sprake van geweld en agressie richting politie- en brandweermensen.

De jaarwisseling in Westland en Midden-Delfland bleef beheersbaar. "Elk incident tijdens oud & nieuw is er natuurlijk één te veel, maar we hebben de boel in Westland goed onder controle kunnen houden dankzij de stevige inzet van politie en adequaat optreden van brandweer en opruimploeg", aldus burgemeester Van der Tak van Westland.

Gedurende de jaarwisseling hielden agenten in de Wateringse Emmastraat verdachten aan voor geweld tegen de politie, openlijke geweldpleging en opruiing. Onruststokers bekogelden politie- en brandweermensen met bierflesjes toen zij het vuur wilden doven. Ook later in de Julianastraat werden agenten bekogeld. Nadat de brandweer het vuur op de Emmastraat geblust had, staken de jongeren het direct weer aan. Daarop hield de politie vijftien jongens aan. "Dit ontoelaatbare gedrag mag wat mij betreft een stevige straf opleveren", vindt burgemeester Van der Tak.