Archief

Inbraak voorkomen én 'op heterdaad'

Oplettende buurtbewoners hebben in de nacht van woensdag op donderdag een woninginbraak in Maassluis weten te verijdelen. Omwonenden gingen op onderzoek uit toen zij rond 1.00 uur verdachte geluiden bij een woning aan het Populierendal hoorden. Zij troffen een man met een breekijzer aan. Ook stonden er twee mannen voor de woning op de uitkijk.

De politie werd meteen gealarmeerd en de getuigen konden een duidelijk signalement van de daders geven, tevens wisten de getuigen te vertellen dat de daders richting Berkendal waren weggelopen. De agenten troffen op de Monseigneur W.M. Bekkerslaan mannen aan die aan het signalement voldeden. Zij gingen er direct vandoor toen ze de agenten zagen.

De agenten hoorden bij de PC Hooftlaan een harde knal en ontdekten dat er een kelderraam was ingeslagen. In de kelder troffen zijn een 20-jarige Maassluizer aan. Twee andere verdachten, van 18 en 20 jaar uit Maassluis, gingen een woning aan de PC Hooftlaan binnen, waar zij door de politie werden aangehouden.

Categorieen:
Maassluis Algemeen