Archief

Bedenk naam voor 'onze' Zandmotor

De zogeheten Zandmotor die ter hoogte van het Schelpenpad bij de Westlandse kust wordt aangelegd, is weliswaar de eerste ter wereld op deze schaal, maar zal niet de enige blijven. Daarom wil het projectbureau, dat is opgericht door de provincie Zuid-Holland en Rijkswaterstaat, een eigen naam hechten aan 'onze' Zandmotor.

In de toekomst zullen er mogelijk meerdere volgen, gebaseerd op hetzelfde idee. Daarom aast het projectbureau op een naam geven die het innovatieve project onderscheidt van haar opvolgers. "Een naam die glans geeft aan het Nederlandse pionierschap op het gebied van kustbescherming en natuurontwikkeling", aldus het bureau.

Het woord 'zandmotor' geeft uitleg over een nieuwe manier van kustversterking: de energie van wind, golven en tij brengt het zand in beweging om de kust te versterken. Als een drijvende kracht.

Wie suggesties heeft voor een passende naam, kan tot 22 januari a.s. een e-mail sturen naar zandmotor@kustvisiezuidholland.nl. De beste inzending wordt beloond met een prijs. Wat die prijs inhoudt, is nog niet bekendgemaakt in de vrijdag verschenen nieuwsbrief van het projectbureau.

Categorieen:
Westland Algemeen