Archief

Gestolen goederen in Monsterse loods

De politie heeft tijdens een inval in twee loodsen in Monster een grote hoeveelheid gestolen goederen aangetroffen. De spullen zijn afkomstig van diefstallen en inbraken in Nederland en Duitsland. Ook werd een grote partij imitatie merkkleding aangetroffen. Twee aanwezige Hagenaars van 17 en 24 jaar zijn aangehouden.

De politie deed de inval op 14 december, nadat informatie was verkregen over opslag van en handel in gestolen goederen in een loods aan de Vlotlaan. Tijdens het onderzoek kwam ook een tweede, naastgelegen loods bij de politie in beeld als mogelijke opslagplaats. De huurder van de loods was tijdens de inval niet aanwezig.

Een tiental scooters bleek te zijn buitgemaakt bij diefstallen in Nederland en Duitsland. Ook trof de politie een pallet aan met 61 kinderfietsen en 8 skelters, die tijdens een inbraak bij een fabrikant in Volendam zijn weggenomen. Verspreid over meerdere pallets stonden 71 vaatwassers, die behoren tot een partij vaatwasmachines die samen met een complete vrachtwagencombinatie zijn gestolen. De vrachtwagen werd eerder al teruggevonden, elders in Nederland.

De politie doet nog onderzoek naar de herkomst van enkele honderden kampeertenten en zo'n 2500 flessen cognac, maar heeft sterke aanwijzingen dat ook deze van diefstal afkomstig zijn. Ook een aangetroffen vorkheftruck,

waarmee de goederen in de loodsen werden verplaatst, is waarschijnlijk gestolen.

Op de eerste verdieping van een van de loodsen troffen agenten een complete kledingwinkel aan. Hier werd vermoedelijk imitatie merkkleding verkocht. Het gaat onder meer om jassen, spijkerbroeken en T-shirts van de merken La Martina, Versace, Ralph Lauren, Disney en verschillende voetbalclubs. Andere schappen waren gevuld met honderden paren schoenen van onder meer Adidas, Uggs en Crocs. Verder troffen agenten ook dozen met daarin enkele tientallen ploertendoders en boksbeugels. Tenslotte werd een kleine hoeveelheid hasj aangetroffen.

Vrijwel alle goederen in de loodsen zijn in beslag genomen. De gestolen goederen zullen - voor zover mogelijk - aan de rechtmatige eigenaren worden teruggegeven. De namaak merkkleding zal worden vernietigd. De politie verwacht de komende tijd meer verdachten aan te houden. De verdachten zullen onder meer worden vervolgd voor heling, verboden wapenbezit, en het in voorraad hebben en verkopen van valse merkkleding.

Categorieen:
Monster Algemeen