Archief

Stadshart Maassluis veiliger

Het Stadshart van Maassluis is de afgelopen vier jaar aanzienlijk veiliger geworden. Dat blijkt uit onderzoek van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) in het kader van het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO).

Meer ondernemers voelen zich veilig (87%) en onveilige situaties bij personeelsuitgangen zijn gedaald (31% naar 19%). Ondernemers zijn meer alert op winkeldiefstal en 29% geeft dan ook aan een winkeldief op heterdaad te hebben betrapt.

Deze positieve uitkomsten zijn het gevolg van de samenwerking tussen ondernemers, gemeente, politie, brandweer en het HBD. Het afgelopen twee jaar is door politie ingezet op extra aanwezigheid tijdens sluitingstijden en is veel aandacht besteed aan de jeugd. Ondernemers en de gemeente hebben beide geïnvesteerd in maatregelen om winkelcriminaliteit te voorkomen. Er zijn trainingen voor het personeel georganiseerd met subsidie van de gemeente en het HBD en meer winkels beschikken over camerabeveiliging.

Donderdag 7 oktober 2010 om 14.00 uur zal burgemeester Karssen de tweede HBD-ster in ontvangst nemen bij bloemhandel Flora.

Categorieen:
Maassluis Algemeen