Archief

Joustra weg bij Productschap Tuinbouw

Voorzitter Tjibbe Joustra vertrekt bij het Productschap Tuinbouw (PT). De ministerraad heeft hem benoemd tot de nieuwe voorzitter van De Onderzoeksraad voor Veiligheid. Joustra volgt per 1 februari 2011 prof. mr. Pieter van Vollenhoven op en legt dan zijn functie als PT-voorzitter neer. Het PT-bestuur gaat zich de komende periode beraden op de opvolging van Joustra.

"De nieuwe functie valt niet te combineren met het voorzitterschap van het Productschap. Jammer, want ik deed het met buitengewoon veel plezier. Aan de andere kant is het wel een goed moment. De Toekomstagenda is klaar en er staat veel in de steigers voor de komende periode", zegt Joustra.

Vice-voorzitter Bart Bruggeman van het PT kijkt terug op een interessante en effectieve periode met Joustra. "Joustra heeft het proces in gang gezet om met de sector te komen tot een Toekomstagenda voor het PT, waarin duidelijk is benoemd welke taken de sector ziet voor het PT. Het werkterrein van het PT is hiermee helder afgebakend. Joustra gaf niet alleen richting voor de toekomst van het PT, maar ook voor de product- en bedrijfsschappen in het algemeen," aldus Bruggeman

Categorieen:
Algemeen