Archief

Afspraken over beeldveilen

Veilingcooperatie FloraHolland en de VGB (brancheorganisatie voor de groothandel in bloemen en planten) hebben afspraken gemaakt over de voorwaarden waaraan getoonde beelden en partijinformatie moeten voldoen bij het beeldveilen.

Dit meldt de website van de VGB. Bij beeldveilen komen de producten niet meer fysiek voor de klokken, maar worden alleen beelden ervan getoond. Deze foto's moeten dan wel overeenkomen met de partij die op dat moment wordt geveild. Volgens de VGB is dat tot nu toe onvoldoende het geval, wat het lastig maakt op basis van foto's en de partijinformatie in te kopen.

Afgesproken is onder meer dat alle beelden van aangevoerde bloemen en planten moeten voldoen aan de per productsoort met elkaar vastgestelde kwaliteit. De foto's moeten worden geleverd door de kweker, tenzij door veiling en handel is vastgesteld dat voor een product een standaardfoto uit het landelijke beeldenarchief van de stichting VKC (Vaste Keurings Commissie) voldoet. De betrouwbaarheid van de rest van de informatie moet minimaal 95 procent scoren op de zogenoemde betrouwbaarheidsindex (BI) voor veilingkwekers.

Categorieen:
Algemeen