Archief

Eurlings opgetogen bij A4

Minister Eurlings (verkeer en waterstaat) heeft donderdagmiddag als laatste zijn handtekening gezet onder de bestuurlijke overeenkomst met een groot aantal betrokken instanties voor de aanleg van de A4. Dat gebeurde op het tracé bij Schiedam, waar enkele tientallen demonstranten door de politie op afstand werden gehouden.

In een interview met WOS Radio sprak Eurlings van "de best ingepaste snelweg in ons land ooit". Hij had bij zijn aantreden als minister zijn reputatie op het spel gezet door te stellen dat hij de laatste minister zou zijn die zich bezig hield met de ontwikkeling van de A4. De politiek is er vijftig jaar mee bezig geweest.

Wethouder Christiaan van der Kamp van de gemeente Midden-Delfland is onder meer blij dat er duidelijkheid voor de dorpskernen is gekomen. "Dit betekent het einde van het sluipverkeer", aldus Van der Kamp.

De aanleg van het stuk snelweg, met een lengte van 7 km, kost 898 miljoen euro. De eerste schop moet volgend jaar de grond ingaan en de weg moet in 2015 in gebruik worden genomen.