Archief

Westland telt 380 monumentale bomen

De gemeente Westland telt circa 380 bomen die zijn bestempeld als 'monumentaal'. Zij behoren tot de in totaal 2.200 bomen die als beschermd te boek staan. Het gaat daarbij om alle vanaf de openbare weg zichtbare, bijzondere particuliere bomen, die tot dusver zijn beoordeeld volgens een puntensysteem.

De ongeveer 36.000 bomen van de gemeente en van andere overheden zijn nog niet allemaal beoordeeld volgens het Bomenpuntensysteem Westland. Dat zal in de komende vijf jaar gebeuren.

Dit stelt loco-burgemeester Meijer in antwoord op schriftelijke vragen van Peter Duijsens van de raadsfractie Westland Verstandig. Duijsens wilde weten hoe het in de gemeente Westland is gesteld met het beleid op het terrein van kapvergunningen.

Tot dusver worden de aanvragen getoetst aan de zogeheten Algemene Plaatselijke Verordening, maar er wordt binnenkort een specifieke bomenverordening aan de raad voorgelegd, aldus Meijer. Er worden per jaar gemiddeld 300 aanvragen afgehandeld. In 95% van de gevallen wordt daadwerkelijk een kapvergunning verleend.

Categorieen:
Westland Algemeen