Werkfruit voor werknemers toegenomen
Van alle bedrijven in Nederland met tien of meer werknemers bieden bijna 14.000 bedrijven zogenaamd 'Werkfruit' aan hun werknemers aan.
Het percentage bedrijven dat Werkfruit geeft is sinds 2009 met 38% gestegen tot ruim 18%. Dit betekent dat ruim 1 miljoen werknemers op hun werk regelmatig een appeltje van de baas krijgen aangeboden. Daarvan eet 75% dit ook werkelijk op.
Gemiddeld eet een werknemer 5,1 stuks fruit per week. Meer dan de helft van deze bedrijven biedt het gratis aan.
Op jaarbasis gaat het om 138 miljoen stuks fruit, waarvan naar schatting 55,2 miljoen appels. Omgerekend komt dit neer op een jaarlijkse fruitomzet van 51 miljoen euro, waarvan ruim 20 miljoen alleen al aan appels.
Het afgelopen jaar zijn er, ondanks de recessie, ruim 3.800 bedrijven die Werkfruit aan hun werknemers aanbieden bijgekomen.