Archief

Vissterfte door zuurstofloos water

Bij het Hoogheemraadschap Delfland zijn er de afgelopen dagen meldingen binnengekomen van dode vissen in onder meer Schipluiden, met name de Burgemeester Musquetiersingel.

De vissterfte wordt veroorzaakt door een tekort aan zuurstof. Het warme zomerweer zorgt voor hoge watertemperaturen, waardoor het zuurstofgehalte in het water afneemt.

Er is geen sprake van massale vissterfte. Alleen in Nootdorp en Schipluiden zijn er dode vissen in grotere aantallen aangetroffen. De vissen worden verwijderd en Delfland meet het zuurstofgehalte van het water.

Delfland houdt het zuurstofgehalte in het gehele gebied in de gaten. Op verschillende plaatsen is dit aan de lage kant. Door te zorgen voor een betere doorstroming van het water, wordt geprobeerd vissterfte te voorkomen. Daarnaast maakt Delfland afspraken met gemeenten over het verwijderen van kroos. Naast hoge watertemperaturen zorgt kroos namelijk voor zuurstofloosheid van het water. In Schipluiden is de vissterfte te wijten aan de krooslaag.

Ziet u dode vissen of vogels in het water liggen, waarschuw dan het hoogheemraadschap. Raak deze dieren niet aan en ruim ze niet zelf op, maar neem contact op met Meldpunt Toezicht Delfland telefoon (015) 270 18 88 of meldpunt@hhdelfland.nl.

Categorieen:
Algemeen