Archief

Royal neemt horecakluis in gebruik

Beachclub Royal in Hoek van Holland nam donderdag de eerste horecakluis in gebruik. Michel Baeten, districtschef Waterweg-Noord, en Guus Kap van Beachclub Royal ondertekenden een afspraak waarmee het gebruik van de kluis en de samenwerking werd bekrachtigd.

De horecakluis in Hoek van Holland biedt vanaf nu de mogelijkheid om in beslag genomen wapens en drugs direct af te storten. Tijdens de fouillering van bezoekers komt het wel eens voor dat zij zaken bij zich hebben die een ondernemer niet binnen wil hebben, zoals drugs, mesjes, spuitbusjes en wapens.

De gemeente Rotterdam hanteert deze werkwijze al enige tijd in het centrum van Rotterdam. Gezien de goede ervaringen heeft Beachclub Royal het initiatief genomen om dit beleid in Hoek van Holland voort te zetten.

De politie leegt de kluizen regelmatig en onderzoekt de aangetroffen spullen en personen waarbij het is aangetroffen. Het gebruik van de kluis, welke door de ondernemer zelf wordt bekostigd, moet de veiligheid van de bezoeker in het uitgaansleven nog verder vergroten.