Archief

Zuid-Holland helpt de Chinese tuinbouw

De provincie Zuid-Holland gaat helpen bij het opzetten van een speciaal trainingsprogramma voor de Chinese glastuinbouw.

Afspraken hierover zijn in Shanghai bekrachtigd door gedeputeerde Van Dijk en vertegenwoordigers van het stadsdeel Pudong.

Zuid-Holland is al vijf jaar nauw betrokken bij de Sunqiao Modern Agricultural Development Zone, een voorbeeldproject voor de Chinese glastuinbouw.

Tijdens de officiële viering van de vijfde verjaardag van de relatie tussen Zuid-Holland en Pudong, waarbij ook Commissaris van de Koningin Franssen en de gouverneur van Pudong aanwezig waren, is de nieuwe afspraak bekrachtigd.

Bijzonder in de vernieuwde samenwerking is dat ook vertegenwoordigers van de Chinese overheid bij het trainingsprogramma worden betrokken zodat zij van dichtbij het belang van innovatie in de glastuinbouw kunnen ervaren.

De provincie heeft de ambitie om samen met het Nederlandse bedrijfsleven het centrum verder te ontwikkelen tot dé plek in China voor opleiding, training en innovatie in de glastuinbouw.

Categorieen:
Algemeen