Archief

Raad Westland benoemt wethouders

Tijdens een bijzondere raadsvergadering op 29 april jl. heeft de gemeenteraad van Westland vijf wethouders benoemd die zijn voorgedragen door de nieuwe coalitiepartijen GemeenteBelang Westland, CDA Westland en Westland Verstandig. Met deze benoemingen is het nieuwe college een feit.

Tijdens dezelfde vergadering zijn er vier nieuwe raadsleden toegelaten tot de raad. Zij volgen de raadsleden op die nu benoemd zijn tot wethouder.

Na de bekendmaking van het bereikte coalitieakkoord, dat de naam heeft 'Westlands Perspectief' -bouwen, binden en bereiken-, hebben de drie nieuwe coalitiepartijen officieel het coalitieakkoord aangeboden aan de Raad.

De gemeenteraad heeft de volgende wethouders benoemd;

Bram Meijer (GemeenteBelang Westland), Arne Weverling (GemeenteBelang Westland), Theo Duijvestijn (CDA), Marga de Goeij-van der Klugt (CDA) en Jan Bogaard (Westland Verstandig). In totaal vervullen de vijf wethouders 4,5 voltijdsfunctie.

De nieuwe raadsleden zijn; Henny Berendse (GemeenteBelang Westland), Marco van der Goes (CDA), Karin Zwinkels-de Jong (CDA) en Arie Bongaards (Westland Verstandig). Henny Berendse zal alleen in een volgende vergadering nog geïnstalleerd worden.

Categorieen:
Westland Algemeen