Archief

Twee inwoners uit Hoek van Holland gedecoreerd

Burgemeester Ahmed Aboutaleb heeft twee inwoners van Hoek van Holland namens Hare Majesteit de onderscheiding opgespeld die hoort bij de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Mevrouw B.A.G. de Weers-van Elswijk is al vele jaren vrijwilligster bij de EHBO. Bij vele evenementen is zij een gewaardeerde kracht. Dankzij haar kennis van het kunstschilderen een uitstekende grimeuse geworden van Lotus-slachtoffers. Mevrouw De Weers verzorgt opleidingen voor de landelijke examens van Lotus-instructeurs. Ze was jarenlang jurylid van deze examens.

Haar grimeurtalent bracht haar ver buiten onze landsgrenzen: in Engeland, Duitsland, Oostenrijk en Tsjechië werden trainingen verzorgd.

Bij de volkstuinvereniging is mevrouw De Weers secretaris en bij de Senioe Computerclub vervult ze de functie van voorzitter.

Mw. W.P.G. Strikkers-van Duinen is al vanaf 1975 actief bij de Welfare van het Rode Kruis. Iedere woensdag is ze te vinden in de Brinktoren van Humanitas en twee keer per jaar organiseert ze een middag waar alle zelfgemaakte spullen worden verkocht. De opbrengst is voor het Rode Kruis.

Al vijftien jaar is mevrouw Strikkers coördinator van de Aangepaste Vakanties en bezoekt u mensen thuis voor een intakegesprek over deze vakantieprojecten. Ze gaat al 23 jaar lang mee als vrijwilligster en verzorgster op deze reizen in binnen - en buitenland.

Ze is wekelijks aanwezig in verzorgingshuis het Bertus Bliekhuis, zorgt daar voor de koffie voor bewoners en bezoekers. Sinds 2004 is zij betrokken bij stichting De Zonnebloem.

Op Koninginnedag zullen tijdens de Aubade in Hoek van Holland mevrouw De Weers-Van Elswijk en mevrouw Strikkers-Van Duinen door Hestia Reukema, voorzitter van de deelgemeente, nog eens extra in het zonnetje worden gezet.