Archief

Finale declamatiewedstrijden

Op woensdagmiddag werd in de Naald de finale gehouden van de declamatiewedstrijden voor leerlingen van de basisscholen. Emma van der Knaap werd met het gedicht Vingertje Lik de winnares in groep 5. Britt van Wingerden en Britt Greve werden met Hendrik de Haan keurig tweede. De derde prijs ging naar Sander van der Goes die de Ridder van Vogelenzang voordroeg. Deze drie gedichten werden geschreven door Annie M.G. Schmidt.

In groep 6 werd de beker voor de eerste prijs meegenomen door Roos Pruisken met het schitterende gedicht 'De krokodil met kiespijn' van Shel Silverstein. Het gedicht 'Weer samen naar school' van een onbekende dichter werd door Iris van Nobelen voorgedragen en dat leverde haar de 2e prijs. Lissa van der Hout had met het gedicht 'pech' van Lizzy van Pelt deze middag geen pech, de derde prijs was voor haar.

Harry Jekkers schreef 'de ballade van de dood'. De voordracht door Maxime Vollebregt was goed voor de eerste prijs in groep 7. Julia Olsthoorn was met gedicht 'ik ben lekker stout' van Annie M.G.Schidt de winnares van de tweede prijs. Het zelf geschreven gedicht 'Haïti' werd met zoveel overtuiging door de Stan van den Bos en Wessel Franken voorgedragen dat de derde prijs hen ten deel viel.

Sjoerd Kuyper is de schrijver van een bijzonder gedicht onder de titel 'de goudvis'. Bas Scheepmaker wist in de afdeling van groep 8 de jury te overtuigen en de eerste prijs werd dan ook veilig gesteld. Lizzy Scherpenzeel droeg het zelfgemaakt gedicht 'mijn verjaardag' voor. Het leverde haar de tweede prijs op. Syfke van de Brande had gekozen voor 'roodkapje en de wolf' van Roald Dahl. Deze voordracht was goed voor de derde prijs.

Het was voor alle leerlingen een spannende middag. De organisatie was in handen van medewerkers van Bibliotheek Westland.

Categorieen:
Westland Algemeen