Archief

College Westland Bouwen, binden en bereiken

De formateurs Meijer en Weverling hebben vrijdag bekend gemaakt dat er een akkoord is bereikt over de samenstelling van een coalitie in gemeente Westland. Ook is er overeenstemming over de samenstelling van het nieuwe college van Burgemeester en Wethouders. De raadsfracties van GemeenteBelang Westland, CDA Westland en Westland Verstandig hebben positief gereageerd op de voorstellen van de formateurs.

In eerste instantie werd uitgegaan van een coalitie waarbij naast eerder genoemde partijen ook de LPF Westland was betrokken. Na het afhaken van LPF Westland hebben de formateurs gekozen voor het voortzetten van de gesprekken met de overgebleven partijen. Het coalitieakkoord en het voorstel tot benoeming van de wethouders zal op een nog nader te bepalen datum in de raad worden geagendeerd. Het thema van het akkoord luidt: bouwen, binden en bereiken.

Bram Meijer(GBW) wordt wethouder en 1e loco-burgemeester. Arne Weverling (GBW), Marga de Goeij-van der Klugt (CDA) en Theo Duijvestijn (CDA) keren ook terug in het nieuwe college. Nieuwkomer is Jan Bogaard die namens Westland Verstandig portefeuillehouder zal worden. Bij de indeling van de portefeuilles zijn er niet alleen door het vertrek van Ben van der Stee veranderingen opgetreden, maar ook door het feit dat de functie van wethouder De Goeij een 0,7 fte functie is geworden en die van wethouder Bogaard 0,8 fte omvat.

Wethouder Bogaard zal in elk geval te maken krijgen met de huisvesting van de gemeentelijke organisatie en volkhuisvesting.

Categorieen:
Westland Algemeen