Archief

Vandalen beschadigen muur Bon Repos

De muur ten behoeve van het Kinderdorp Bon Repos aan de Verdilaan in Naaldwijk is zaterdagavond beschadigd door vandalen. De naamplaatjes van bedrijven, die op de bouwstenen zaten, zijn er vanaf getrokken. Stichting Westland support other foundation, initiatiefnemer van de actie, heeft maandag aangifte gedaan bij de politie. De politie gaat de beelden van de bewakingscamera bekijken om de daders te achterhalen.

Op het terrein van de voormalige Harmonie in Naaldwijk is de afgelopen maanden een muur gebouwd als teken van verbondenheid met de mensen in Haïti die getroffen zijn door de aardbeving. De muur in Naaldwijk staat symbool voor de muur die rond het kinderdorp Bon Repos is getroffen door de aardbeving. De opbrengst van de stenen die zijn verkocht middels de actie Steengoed Westland.nl gaat volledig naar het kinderdorp. Daar wordt de muur om het dorp weer opgebouwd die de kinderen bescherming moet bieden tegen kidnappers en plunderaars.

Afgelopen zaterdag heeft het bestuur, samen met een in Westland wonende familie uit Haiti, de laatste plaatjes op de stenen muur geplakt. Dit maakt de actie door vandalen extra zuur, aldus Westland Support.