Archief

LPF stapt uit besprekingen Westland

LPF Westland doet niet meer mee met de coalitiebesprekingen over de vorming van een nieuw college Westland.

De partij mist met name het vertrouwen in de opstelling van de fracties van het CDA en Westland Verstandig, die .in hun ogen vooral bedoeld was om de LPF politiek te knevelen en monddood te maken in de gemeenteraad. Het vooraf vaststellen van een samenwerkingsprotocol was daarvan een onderdeel. In dat protocol werd o.a. gesproken over afspraken inzake het stellen van schriftelijke vragen, over het te woord staan van de media, over de wijze waarop er met negatieve ontwikkelingen bij belangrijke dossiers zou moeten worden omgegaan en over het zoeken naar een locatie voor een moskee.

LPF miste ook de steun van GemeenteBelang Westland, omdat die partij onvoldoende afstand nam van de houding van de andere fracties.

De fractie van de LPF was van mening dat met de voorwaarden om uiteindelijk te komen tot goede afspraken voor een coalitie er te veel van de fractie werd geëist en men heeft daarom besloten uit het overleg te stappen. Lijsttrekker John Witkamp van LPF Westland betreurt de gang van zaken en heeft aangegeven vanuit een oppositionele rol de Westlandse gemeenschap zo goed mogelijk te dienen.

De coalitiebesprekingen gaan nu door zonder LPF. Formateur Bram Meijer verwacht eind deze maand een nieuw college te presenteren dat bestaat uit GemeenteBelang Westland, CDA en Westland Verstandig.

Categorieen:
Westland Algemeen