Archief

Sterke groei van hulp aan kind en gezin

Gemeenten in Zuid-Holland hebben in 2009 bijna 30.000 uren hulp voor kinderen en gezinnen ingekocht. Dit jaar zal dit aantal uren naar verwachting sterk toenemen. Het gaat dan om schoolmaatschappelijk werk, opvoedondersteuning en nazorg voor kinderen die de jeugdzorg hebben verlaten. De provincie verstrekt subsidie aan gemeenten om die hulp te kunnen bieden.

Door efficiëntere inkoop slagen gemeente erin om dit jaar veel meer hulp te bieden. Over deze hulp aan kind en gezin hebben de provincie en gemeenten afspraken gemaakt. In 2010 ontvangen de gemeenten bijna 10 miljoen euro van de provincie.

De hulp aan kinderen en gezinnen moet er voor zorgen dat problemen snel worden gesignaleerd en aangepakt. Als dat snel gebeurt, kan er worden voorkomen dat problemen verergeren en dat dure specialistische jeugdzorg nodig is. Gemeenten kunnen de uren ook inzetten om kinderen die de jeugdzorg verlaten extra steun te verlenen. Zo kunnen kinderen sneller uit de jeugdzorg en ontstaat er in de jeugdzorg ruimte om nieuwe kinderen op te nemen.

Categorieen:
Algemeen