Archief

Nog steeds veel acties voor Haïti

In de regio zijn ook dit weekend weer diverse acties georganiseerd om geld op te halen voor de slachtoffers van de aardbeving in Haïti.

Vier Westlandse brandweerkorpsen lieten afgelopen zaterdag hun actie "autowassen voor Haiti" ondanks de sneeuw gewoon doorgaan. In Maasdijk, De Lier, Wateringen en 's-Gravenzande kregen honderden auto's een grondige wasbeurt. Aan het eind van de middag bleek deze actie 7.500 euro te hebben opgeleverd. De korpsen van Naaldwijk, Monster en Honselersdijk zullen de actie later in februari alsnog een vervolg geven.

Diverse scholen in Westland hebben aangegeven actie voor Haiti te voeren. De herbouw van het kinderdorp Bon Repos is daarbij voor hen zeer aansprekend. Statiegeld flessen verzamelen en inleveren, kleine klusjes doen, auto's wassen, koekjes bakken en verkopen zijn enkele voorbeelden van de manieren waarop geld wordt binnengehaald.

Afgelopen weekend was één van de bestuursleden van Westland Support op een klein reunie-feestje. Spontaan en ter plekke werd er een kleine loterij opgezet, waarbij 560 euro werd opgehaald.

In de Westlandse skybox bij Sparta is een shirt van één van de Sparta-spelers na de wedstrijd geveild, waarbij 2.200 euro werd gescoord. Drie kinderen in Heenweg namen zaterdag het initiatief om ook spontaan auto's te wassen. Dit leverde 55 euro op.

Op 12 februari is er een benefietconcert in Teejater in Naaldwijk. Er is o.a. een optreden van de band No Comment. Op 13 februari is er bij de firma DAEL in Maasdijk een groot apres-ski feest. Ook in Wateringen en Poeldijk staan sponsorfeesten op stapel. De opbrengsten van al deze feesten gaan naar Stichting Westland Support, die zich inzet voor de herbouw van een kinderdorp.