Archief

Website actie voor Haiti online

De Westlandse Stichting 'Westland Support Other Foundations' heeft een website online gezet voor de verkoop van de on-line stenen voor kinderdorp Bon Repos op Haïti. De website is te bereiken via www.steengoedwestland.nl.

De stichting gaat bouwstenen verkopen voor 50 euro per stuk en hiervan een symbolische muur bouwen op het terrein van de oude Harmonie aan de Dijkweg in Naaldwijk. Er komen verschillende acties om stenen aan de man te brengen. Op elke steen komt een naamplaatje van de koper.

Burgemeester van der Tak gaat volgende week zaterdag samen met een mysterygast de eerste steen leggen. Volgens de voorzitter Paul Franke is er dinsdagavond een goed overleg geweest. De bestuursleden hebben direct mensen ingeschakeld om te helpen. De stichting garandeert dat van alle gelden die binnenkomen er niets aan de strijkstok blijft hangen. Het idee is om later Westlandse bouwbedrijven naar het kinderdorp op Haïtie te sturen en hen de wederopbouw te laten verzorgen.

De stichting heeft nauwe banden met het kinderdorp 'Bon Repos' in Haïti. Het dorp waar weeskinderen en bejaarden worden opgevangen, is ingestort. Na een inventarisatie blijkt dat het kerkgebouw weining schade heeft opgelopen. Westlandse leden van de stichting hebben kinderen geadopteerd.