Archief

Harreveld blijft politiek bezighouden

De Maassluise fracties van de ChristenUnie, de Verenigde Seniorenpartij, Maassluis Belang en de SP hebben naar aanleiding van een uitzending van RTL 4 over jongerenhuis Harreveld vragen gesteld over de mogelijke vestiging van het jongerenhuis.

De uitzending zorgde voor grote zorgen bij de partijen met betrekking tot de leefbaarheid en veiligheid rondom de beoogde locatie van Harreveld. Naar aanleiding van de uitzending kwamen tegenstanders weer naar voren en werd er verzocht om een gesprek met de minister met betrekking tot de veiligheid van de Kapelpolder in Maassluis.

Op de website van Harreveld staat sinds kort te lezen dat de bouw binnenkort zal starten en dat zij op zoek zijn naar personeel. De fracties hebben naar aanleiding van de berichtgeving op de website van Harreveld gevraagd of er sprake is van een prematuur convenant tussen de gemeente en de instelling of dat de organisatie Harreveld anders dan niet vooruit loopt op de realiteit.

Ook vragen de fracties zich af of er voor de gemeente Maassluis een risico op een claim is wanneer de gemeente afziet van de tijdelijke huisvesting.

Categorieen:
Maassluis Algemeen