Archief

Supermarkten zondag dicht gebleven

De Westlandse supermarkten zijn afgelopen zondag dichtgebleven na het schorsingsbesluit van Economische Zaken, van vrijdag 8 januari, op de aangenomen verordening op de zondagopeningstijden van de gemeenteraad van Westland. De supermarkten volgen daarmee het schorsingsbesluit dat door het Ministerie van Economische Zaken naar buiten werd gebracht.

Vorige week nog openden de supermarkten gewoon hun deuren omdat het schorsingsbesluit nog niet breed was gecommuniceerd. Volgens ingewijden zou het besluit gepubliceerd moeten worden in de Staatscourant alvorens in kan gaan.

De zondagsopening van 10.00 tot 18.00 staat los van de proef zondagsopening van 16.00 tot 22.00 uur die later in dit jaar zou gaan starten voor supermarkten. Dit is afhankelijk van de ingezonden zienswijzen van belanghebbenden. De gemeente Westland buigt zich momenteel over diverse ontvangen bezwaren rondom deze proef. Daarna zal de definitieve besluitvorming pas plaatsvinden.

Bij de proef zijn drie vestigingen van C1000 (in 's-Gravenzande, Monster en De Lier) en drie Albert Heijn winkels (in Naaldwijk, Honselersdijk en Wateringen) betrokken.