Archief

Horeca Westland mogelijk langer open

Gemeente Westland neemt zich voor om horeca in Westland de mogelijkheid te geven langer open te blijven.

Volgens de voorzitter van Horeca Westland, Piet Brederoo, willen de jongeren langer stappen. Om te voorkomen dat de jongeren massaal uitwijken naar omliggende horecaplaatsen waaronder Rotterdam en Den Haag hebben de horecaondernemers zich ingezet voor een verruiming van de openingstijden. Het gaat daarbij om een verruiming tot maximaal 04:00 's ochtends op vrijdagen en zaterdagen.

Westland is voornemens de verruiming toe te kennen aan de horeca. Voorwaarden daarbij zijn dat er onder andere draagvlak is onder omwonenden van de horecagelegenheid en de beveiliging door middel van portiers op orde is. Het voorstel zal komende donderdag worden besproken in het commissiebestuur, op 26 januari zal er in de gemeenteraad een beslissing worden genomen.

Bij een akkoord zal de Algemene Plaatselijke Verordering (APV) worden aangepast. Horecaondernemers die in aanmerking willen komen voor de verruiming zullen dan nog wel een vergunning moeten aanvragen.

John Vreugdenhil, uitbater van Grandcafe t-Winkeltje geeft aan de besluitvorming van de raad af te wachten, en na een positief besluit van de gemeenteraad zijn vergunning aan te vragen. Volgens Brederoo, zelf uitbater van Cafe De Slimmerick in Naaldwijk zullen niet alle horecaondernemers gebruik gaan maken van de op handen zijnde verruiming: 'niet alle ondernemers hebben de behoefte langer open te gaan. Ook zijn er ondernemers die de kosten voor beveiliging simpelweg niet kunnen ophoesten'.

Discotheek Teejater heeft onlangs al een vergunning aangevraagd op basis van de oude regeling, namelijk vier keer open in 2010. Daarna wordt gekeken naar een aanvraag conform de nieuwe richtlijnen.