Archief

Hoekse inwoners kiezen voor bruisende badplaats

De inwoners in deelgemeente Hoek van Holland kiezen massaal voor de ingeslagen weg van de deelgemeenteraad bij het organiseren van evenementen om Hoek van Holland op de kaart te zetten. Dit is gebleken uit de enquête die door 36% van de inwoners is ingevuld, 2662 personen.

De meerderheid van de geënquêteerden heeft in 2009 één of meerdere evenementen in Hoek van Holland bezocht.

Grotere muziekfestivals met 25.000 bezoekers kunnen volgens 74% van de inwoners in de toekomst doorgang vinden. Evenementen als RTL Viert De Zomer, 100%NL en het Latin Beach Festival passen volgens het onderzoek prima bij Hoek van Holland. Wel vindt het merendeel dat strandevenementen tussen 23.00 uur en middernacht afgelopen zouden moeten zijn. Sportevenementen worden door inwoners van de badplaats als zeer positief ervaren.

Het uit de hand gelopen evenement Sunset Grooves werd door zowel jongeren als ouderen als een te groot evenement ervaren die niet past bij Hoek van Holland.

Gevraagd naar verbeteringen dan blijkt dat tweederde graag ziet dat de 2de ontsluitingsweg wordt opengesteld en er meer geld wordt besteed aan de veiligheid bij evenementen.

Paddy Roomer, voorzitter van de deelgemeente Hoek van Holland, is blij dat de Hoekenezen kiezen voor een bruisende badplaats en geeft aan dat het toekomstig beleid wordt aangepast aan de uitkomsten van de enquête .

Het rapport is aangeboden aan het college in Rotterdam.