Archief

Weinig problemen door gladheid

In deze regio zijn dit weekend weinig problemen ontstaan door het winterweer. Er waren wel enkele val- en glijpartijen, maar ernstige incidenten deden zich niet voor. Er was voldoende zout om de hoofdroutes in de gehele regio enkele keren te strooien.

De ziekenhuizen konden de situatie goed aan. Het was wel drukker dan normaal, maar de bezetting was toereikend. In Zuid-Holland is een regionaal zoutloket van start gegaan, om de vraag en aanbod van het zout te coördineren. Dit wordt gecoördineerd door Rijkswaterstaat en de Provincie Zuid-Holland.

Het Openbaar Vervoer reed zondag in deze regio wel. De bussen van de verschillende vervoersmaatschappijen zijn zondagochtend gewoon uit de remise gereden.

Veolia, verantwoordelijk voor het streekvervoer in o.a. Westland en Midden-Delfland, meldde dat er wel vertragingen waren omdat chauffeurs extra voorzichtig moesten rijden. Ook de bussen van Qbuzz van en naar Maassluis reden zondag. Hetzelfde geldt voor de bussen van HTM naar o.a. Wateringen.

De NS zorgde er voor dat de treinen tussen Hoek van Holland en Rotterdam zo veel mogelijk volgens het reguliere zondagrooster reden.

Verder zijn dit weekend wel enkele sportwedstrijden afgelast, o.a. bij het zaalhandbal. Met name lokaal blijven de wegen ook maandag glad door een combinatie van sneeuw, ijzel en opvriezing.