Archief

Vooralsnog niet meer koopzondagen

Minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken heeft vrijdag het besluit geschorst waarmee de gemeenteraad van Westland wilde bewerkstelligen dat de winkels in de gemeente elke zondag open mogen zijn.

De minister is van mening dat ook een gemeenteraad zich aan de wet moet houden. Ze heeft het Westlandse besluit om de winkeltijdenwet te wijzigen zodat er meer dan twaalf koopzondagen per jaar mogelijk zijn, geschorst tot en met 31 maart.

Volgens de Minister is het geen bezwaar om de winkels elke zondag open te stellen als er structureel toerisme in een gemeente is, maar daar moet dan volgens haar wel eerst sprake van zijn.

De drie fracties GemeenteBelang Westland, LPF en VVD Westland, die zich als raadsdelegatie voorbereiden op het gesprek met de ministers van Binnenlandse Zaken en Economische Zaken, hebben de argumenten op een rij gezet en inmiddels een nieuwe brief naar de ministers gestuurd. In deze laatste brief gaan de partijen in op juridische aspecten. Deze partijen zijn juist voor zondagopenstelling. Het CDA heeft laten weten verheugd te zijn met het besluit tot schorsing.

Categorieen:
Westland Algemeen