Archief

Aanpassingen aan gevaarlijke Arckelweg voor de zomer

Nog voor de zomer van 2010 zullen aan de Arckelweg werkzaamheden worden uitgevoerd ten bate van de veiligheid van de fietsers. Dit bevestigt de woordvoerder van de gemeente aan WOS RTVi.

Aan de kant van sportpark Verburch zal een middengeleiding komen waardoor fietsers in twee delen zullen kunnen oversteken en er zullen LED-waarschuwingsborden geplaatst worden. Over een aanpassing van de maximale snelheid van de Arckelweg is vooralsnog geen sprake, de huidige maximale snelheid op de weg is 60 Km/uur.

De aanpassingen aan de Arckelweg waren in juli 2009 al afgedwongen middels een breed ondersteunde motie van LPF, GBW & CDA. De motie vloeide voort uit een handtekeningenactie in de lokale krant De Poeldijker. De handtekeningenactie ontstond uit onvrede na herhaald aanbellen bij de lokale overheid over het onveiligheidsgevoel op de Arckelweg.

Omwonenden maken zich tot op de dag van vandaag zorgen over de verkeersveiligheid van de Arckelweg, dit blijkt ook uit de diverse correspondentie die na het ongeluk van 4 januari, waarbij de 14-jarige Sophia van der Stap het leven liet, bij Burgemeester en Wethouders zijn ontvangen.

Twee ongevallen met fatale afloop, totaal zeven grotere ongevallen waarbij er maarliefst drie met een vrachtwagen. In ongeveer zeven jaar tijd zijn dat de bedroevende cijfers van de Arckelweg in Poeldijk. Bij talloze verkeerscontroles in dezelfde zeven jaar zijn grote aantallen bekeuringen uitgedeeld aan automobilisten vanwege rijden onder invloed, mobiel bellen, rijden zonder gordel.

Categorieen:
Poeldijk Algemeen